Endelig et effektivt maurmiddel. Svarte jordmaur har plaget meg mange ganger. Etter min erfaring kommer disse sukkermaurene seg inn i huset. Videre er det mange av dem i hagen om sommeren.

I alle fall er de veldig plagsomme, og det er mange råd om hvordan du kan bli kvitt dem.

Et godt eksempel er å bruke Fun light. Det betyr at å helle saften direkte i tuas eller maurtuer bør ha effekt. Sukkermaur blir imidlertid ikke drept av Fun light. Jeg har prøvd det i tre tilfeller, men det fungerte ikke. Matbutikken tjente penger på at jeg kjøpte saft. He he

Det er vanskelig å bli kvitt disse små maurene, og akkurat nå på våren invaderer de hus og hytter. Det er noen råd for å forhindre sultne maur.

De kommer gjerne inn når det er varmere ute, når det er mer varme i luften ute. Føttene deres tar av over disken og langs gulvet fra ingensteds. Svartjordmaur er egentlig sukkermaur, men vi kaller dem sukkermaur. Det er helst mat og matrester de jakter på om våren.

De besøker både hjemmet og hytta. Selv om du prøver å bli kvitt dem, kommer det stadig tilbake. Det siste jeg ønsket å gjøre var å gi opp. Imidlertid vet jeg nå hvordan jeg skal eliminere dem.

Ønsker du å bli kvitt mauren, må du finne ut om den hekker inne eller ute. For å bli kvitt maurene må du ta ut dronningen. Arbeidere som bærer med seg tørt insektmiddel til dronningen kan ofte være det beste åtet å bruke.

Jeg ble fortalt om dette anbefalte maurmiddelet: maur granulat

Du kan også bruke maurmidler som inneholder geler, som Nippon. Dette er fordi Nipponen som du kjøper i butikken ofte har hengt der lenge, og dermed har mistet mye av sin styrke. Men granulat varer lenger. Mer om maurmiddel Det er tørt og lett for en maur å bære. Derfor skal jeg teste granulat denne våren. I året som kommer vil maurene prøve igjen.

Hvis det er mulig, må du legge agnet så nært reiret som mulig og sørge for at det alltid er nok agn for hånden.

Du bør handle når kampen pågår og du ennå ikke har vunnet. Oppbevar søtsaker i tett lukkede bokser, for eksempel. Søl bør også tørkes opp. Det vil si at du prøvde alt i din makt for å hindre maurene i å finne mat i deg. Det bør også monteres finmasket nett på ventilasjonsluker i første etasje. Hvis du finner sprekker eller hull i nærheten av eller i fundamentet til huset ditt, ta dem umiddelbart.


Maurene vil prøve igjen i år. Men nå som jeg vet hva jeg skal gjøre, håper jeg at dette også kan hjelpe deg.

Her er noen tips fra Skadedyrhjelp.no.